Ik spaar pennen voor stichting SUON! Spaar je mee?
Update 7 april 2020: SUON neemt tijdelijk geen pennen aan. Zij zoeken naar een goede oplossing voor een afnemer van de pennen. Ik blijf ze wel sparen! Dus hang aan de deurknop, ik neem ze mee als als ik aankom en ik zoek nog een algemene plek waar ik pennen kan verzamelen….
Bij het ondersteunen van klanten gooi ik regelmatig veel pennen in de vuilnisemmer. Vervolgens was er een klant die voor haar bedrijf pennen had besteld die te slecht van kwaliteit waren om ook daadwerkelijk te gebruiken als weggever. Ik ben op zoek gegaan naar een mogelijkheid om deze een goede bestemming te geven en kwam op de website van SUON. Daarna heb ik mijn eerste officiële donatie gekregen om een start te maken. En nu wil ik niet meer stoppen!
Mijn eigen ervaring in Zuid-Afrika
In november 2017 hebben wij een reis gemaakt door Zuid-Afrika en de situatie ter plekke ervaren zoals op de website beschreven. Met lokale mensen wordt er veel bereikt.
Hoe weet ik dat het goed is?
Ik heb contact gezocht met SUON en gevoeld dat hier mensen, verdeeld over Nederland, zich met elkaar betrokken inzetten voor deze stichting. De pennen inzamelen is een onderdeel van de acties die zij ondersteunen. Er is ook een webshop, worden er sponsorlopen georganiseerd, artikelen verkocht op een rommelmarkt en natuurlijk zorgen donateurs voor een regelmatige geldstroom.
Algemene informatie
SUON ondersteunt het Ubomi Obutsha Centre in Port Elizabeth, Zuid-Afrika. Helaas is het leven niet gemakkelijk voor veel kinderen in Zuid-Afrika. Ze krijgen al van jongs af aan te maken met onder andere ernstige armoede en slecht of geen onderwijs. Het Ubomi Obutsha Centre probeert dan ook de levens van talloze kinderen, jongeren en volwassenen te verbeteren.
Het Ubomi Obutsha Centre werd 13 jaar geleden gestart door Amerikaan Don Bixler en is nu overgenomen door Zuid-Afrikaan Mark Lawler. Het project geeft gehoor aan de noodkreet van de bevolking van Kwazakhele Township in Zuid-Afrika.
Het Ubomi Obutsha Centre richt zich op de behoeften van verweesde en kwetsbare kinderen, die negatief beïnvloed worden door een slechte leefomgeving, slechte educatie, slopende en levensbedreigende ziekten, verwaarlozing, verlating en misbruik in vele vormen.
Om deze problemen aan te pakken zijn er activiteiten, georganiseerd in 3 hoofdprogramma’s:
- Open verrijkingsprogramma’s: richten zich op het voorzien in basisbehoeften en het ontwikkelen van de persoonlijke karakters en sociale vaardigheden van kinderen in gevaar. Alle kinderen uit de omringende gemeenschap kunnen gratis deelnemen aan deze activiteiten, waaronder: naschoolse opvang, zondagsschool, jongerenclubs (Steps Club voor 6-9 jaar, Peace Club voor 10-11 jaar, Backpackers Club voor 12-15 jaar en Teen Club en Ready For Success voor 16-19 jaar), een soepkeuken en vakantieactiviteiten.
- High-Risk Interventies: werkt aan het identificeren van kinderen van wie het leven een groot risico loopt en de coördinatie van een reeks van passende interventies om eventuele tekortkomingen te vermijden in hun ontwikkeling. Deze omvatten onder andere: huisbezoeken, ondersteuning in de basisbehoeften, schoolhulp en kinderopvang (Educare).
- Carrière verrijkingsprogramma’s: gericht op het bijstaan van de ouders / verzorgers van de kinderen om een stabielere woonomgeving te creëren, waarin kinderen zich veilig kunnen ontwikkelen. Deze omvatten het werken in de moestuin, diverse life skills workshops en regelmatige huisbezoeken voor ondersteuning thuis.
Voor meer informatie: www.ubominederland.nl/ubomi-obutsha-centre